Thursday, July 5, 2007

Ontoegankelijke informatie frustreert beslissingsprocessen

Bron: Automatisering Gids

Nederlandse managers zijn meer dan 15% van hun werktijd bezig met het zoeken naar informatie waarop beslissingen worden gebaseerd.

Personeel van een bedrijf van duizend medewerkers met een gemiddeld inkomen van 0,5 ton is op die manier 7,5 miljoen euro aan salaris kwijt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Information Builders. Bij veel organisaties vertraagt ontoegankelijke informatie de besluitvormingsprocessen. Van de Nederlandse managers is 81% van mening dat de onderneming het tempo van het beslissingsproces moet opvoeren.

Driekwart vindt dat dat bereikt kan worden door informatie beter toegankelijk te maken. Bij 68% van de Nederlandse organisaties heeft elke afdeling een eigen systeem voor de bedrijfsinformatie. Door de systemen meer te centraliseren zou volgens een meerderheid van de respondenten het maken van beslissingen makkelijker worden. Minder dan eenderde van de organisaties maakt echter gebruik van een business intelligence-oplossing om cruciale informatie gebruiksvriendelijk te maken.

bron: content-hartman-communicatie.nl

No comments: